banner avantiw coachctrl c1

awlogotrans2 Afdeling   voetbal

Interne scouting bij Avanti Wilskracht Voetbal

Avanti Wilskracht heeft sinds januari 2015 een scoutingcommissie om de kwaliteit van alle spelers in de onderbouw in kaart te brengen. De onderbouw bestaat uit de JO13-, JO11- en JO9-jeugd en de Mini’s. Het doel is om ook de JO15-groep in de toekomst in het scoutingsprogramma mee te nemen.

Door de kennis van de individuele kwaliteiten kunnen we onze spelers zo indelen, dat ze zoveel mogelijk met spelers van hetzelfde niveau voetballen. Om een objectief beeld van elke speler te krijgen wordt elke speler daarom minimaal 3x per jaar beoordeeld volgens een objectieve scoutingmethode. De resultaten uit de scoutinglijsten worden voor elke speler bijgehouden in een spelersdossier. Op deze manier hebben we aan het einde van het seizoen geen selectiewedstrijden meer nodig om de selectieteams te kunnen maken. Omdat de spelers gedurende het gehele seizoen worden beoordeeld tijdens wedstrijden, behoren de vaak stressvolle selectiewedstrijden daarom definitief tot het verleden.

Tijdens de winterstop kijken we al vooruit naar het nieuwe seizoen en beoordelen we of er eventueel spelers zijn die al mee kunnen trainen bij een hogere leeftijdsgroep. In mei worden vervolgens de voorlopige selectiegroepen voor het nieuwe seizoen gemaakt op basis van de eindlijsten van de scoutingcommissie. In de maand juni gaan de selectietrainers met deze selectiegroepen aan de slag en worden de nieuwe selectieteams al voor de zomervakantie gevormd. Op deze manier nemen we de onrust rondom de selectieperiode weg en verhogen we het niveau van de selectievoetballers. Voor alle recreatiespelers geeft de scouting verder de mogelijkheid om teams samen te stellen waarin iedereen op zijn eigen niveau speelt en waarbij plezier in het voetbal voorop staat. 

Realisatie Weland Webdesign   |      © 2015-2017 Avanti Wilskracht afdeling voetbal