Jonge ploeg Avanti wint verdiend van RSC: ‘Over de gehele wedstrijd gezien hebben we verdiend gewonnen!’

Publicatiedatum: 11 oktober 2021

Bron: Tubantia

Met liefst zes spelers in de basiself van 21 jaar of jonger boekte Avanti Wilskracht zondagmiddag een 3-1 overwinning op RSC.  Onder anderen Ryan Jack en Ivar Lienesch drukten hun stempel op de wedstrijd.

Avanti Wilskracht speelde zondag zijn derde wedstrijd in de derde klasse A. Na een gelijkspel en een overwinning mocht het tegen RSC laten zien of de ongeslagen status kon worden vastgehouden. Dat bleek niet zonder slag of stoot te gaan. Avanti won met 3-1, maar was vooral in de eerste helft de betere ploeg. In de tweede helft liet het zien veel effectiever te zijn dan de bezoekers uit Rossum. De 3-1 die na 90 minuten op het scorebord stond was dan ook een verdiende eindstand.

Veerkrachtig

Trainer Remco Dokter was erg blij met de overwinning. „Over de gehele wedstrijd gezien hebben we terecht gewonnen. In de eerste helft hadden we het meeste balbezit en dicteerden we het spel. In de tweede helft kwamen we snel op 1-0, maar kregen we uit het niets de 1-1 om de oren. Gelukkig herpakten we ons goed en maakten we snel de 2-1.”

Gouden wissel

De wissel die Dokter vervolgens deed, bleek een gouden wissel te zijn. Nadat alles erop leek dat RSC de gelijkmaker ging maken en twee honderdprocentkansen werden gemist door de mannen uit Rossum bracht Dokter de 18-jarige Jay Bornebroek in de ploeg. Dokter: „Jay is een jongen uit de Onder 19 die met zijn snelheid iets extra’s kan brengen. Dit pakte vanmiddag goed uit, want hij scoorde direct de 3-1. Een gouden wissel dus!”

Jonge groep

Avanti Wilskracht had zondagmiddag sowieso veel jonge spelers in de ploeg. Maar liefst zes spelers van de basis-elf waren 21 jaar of jonger. Twee van de jonge spelers die een goede pot speelden bij Avanti Wilskracht waren middenvelders Ryan Jack en Ivar Lienesch. De twee frivole en technisch begaafde voetballers lieten zien dat ze ondanks hun leeftijd doorslaggevend konden zijn voor hun ploeg. Dokter: „Ivar is onze controlerende middenvelder en Ryan is onze creatieve middenvelder. Deze jonge jongens hebben een vrije rol in ons team en in balbezit laat ik ze lekker gaan. Dan mogen ze veel bewegen en kunnen ze hun gang gaan.”

Na de wedstrijd lieten de twee jongelingen weten dit seizoen voor de prijzen te gaan. Lienesch: „Drie punten pakken is natuurlijk altijd lekker. Dit jaar heb ik een basisplaats bemachtigd en voetbal ik steeds lekkerder. De doelstelling voor mij persoonlijk is dat we voor promotie moeten gaan dit seizoen!” Ook Ryan Jack, die de 2-1 scoorde, was duidelijk over zijn persoonlijke ambities met de Enschedese ploeg. Jack: „Ik denk dat we vanmiddag koel zijn gebleven en ons er goed onderuit hebben gevoetbald. We hebben een leuke groep met allemaal jongens van Avanti. Ik wil zelf ook gaan voor promotie en we gaan zien wat het seizoen gaat brengen. Ik heb er wel vertrouwen in!”

Doelstelling

Trainer Dokter was minder stellig over de doelstelling van de ploeg. „Na anderhalf jaar geen voetbal is het altijd even zien waar je staat. We werken met een smalle groep van veertien spelers, dus ik denk dat we wat betreft de doelstelling ook afhankelijk zijn van de fitheid van de groep. Als we geen grote blessures oplopen, denk ik dat we zeker een rol van betekenis kunnen spelen in deze competitie. Volgende week spelen we tegen titelkandidaat De Tukkers. Dat wordt een lastige pot! Over een paar weken weten we waar we staan en kunnen we gaan praten over een doelstelling. Het linkerrijtje moet zeker lukken!”

 

Realisatie Weland Webdesign

© 2021 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Social media