In Memoriam Eddie Kaalverink

Publicatiedatum: 20 oktober 2021

Een man met een glimlach, die blij was om je te zien. Zo herinneren wij ons medelid en lid van Verdienste Eddie Kaalverink, die op donderdag 14 oktober overleed in Glanerbrug.

Eddie werd op maandag 1 juli 1946 lid van R.K.S.V. Avanti. Alles bij elkaar was Eddie 75 jaar lid van Avanti-Wilskracht. Zijn verdiensten voor de Vereniging zijn groots, hij was ook niet voor niets lid van Verdienste.

Hij voetbalde bij Avanti en was een trouw lid, die geen vrijwilligerswerk voor de club uit de weg ging. Zo was hij een drijvende kracht achter de Maandmorgenploeg. Hij deed het ene klusje na het andere voor Avanti. In de kantine of buiten op het sportpark: Eddie pakte aan! Zelfs in de stromende regen liet Eddie zich niet tegenhouden. Hij trok een gele regenjas aan, wierp de capuchon op en begon buiten te werken. Eenmaal uitgewerkt – dus wanneer het werk écht af was, kwam hij lachend de kantine binnen.

Nee, geen werk was hem te veel. In zijn laatste jaren kon hij het harde werk voor de club niet meer doen. Desalniettemin kwam hij geregeld maandmorgen een kopje koffie drinken, was hij er altijd op de ledenvergaderingen en bleef hij naar de wedstrijden kijken.

Eddie was naast voetballer en hardwerkende vrijwilliger ook scheidsrechter. Iets wat hij tot op hoge leeftijd deed. Elke zaterdag een F-elftal of een E-elftal fluiten. Je kon Eddie doordeweeks bellen en hij zei altijd ja. Overigens vond Eddie dat bellen een beetje onzin worden, want hij kon toch wel. “Plan me elke week maar in. Als ik niet kan, dan laat ik het je weten. Hoef jij ook niet elke week te bellen: net zo makkelijk’, instrueerde hij.

Eddie Kaalverink mag gezien worden als een voorbeeld voor anderen. Een trouwe clubgenoot, die elke ruimte binnenstapte met een glimlach. Avanti-Wilskracht wenst de nabestaanden van Eddie veel sterkte toe. En weet dat wij een fijne vent herinneren!

Realisatie Weland Webdesign

© 2021 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Social media