Skip to main content

Rob Bakker nieuwe hoofdtrainer

Publicatiedatum: 07 november 2023

Met ingang van het komende seizoen wordt Rob Bakker de nieuwe hoofdtrainer van onze eerste selectie. Rob neemt het stokje over van Remco Dokter, die ons onlangs heeft laten weten dat er na dit seizoen een einde komt aan zijn trainerscarrière. Rob komt uit Enschede en is op dit moment actief bij SV Delden, waar hij 4 succesvolle seizoenen beleefde. Het kampioenschap van vorig seizoen, in het jubileumjaar van de club, springt er daarbij uit als absoluut hoogtepunt.

Voor het eerst in lange tijd hoeven we eens niet aan het einde van het seizoen nog halsoverkop op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Doordat Remco ons al vroeg duidelijkheid gaf hadden we nu de mogelijkheid om zelf eens goed de tijd te nemen bij de zoektocht naar een trainer. In overleg met een aantal spelers werd al snel duidelijk dat we door willen op de ingeslagen weg. Naast de ‘voetbalinhoud’ vinden we het heel belangrijk dat een trainer communicatief vaardig is, onderdeel van de club wil zijn, tussen de jongens kan staan en het vermogen heeft om te bouwen aan een hecht team. Al in het eerste gesprek met Rob kwamen we tot de conclusie dat Rob als mens en als trainer uitstekend bij ons past. We denken hetzelfde over normen en waarden en ook over voetbalzaken zitten we op één lijn. Rob heeft de laatste jaren successen geboekt en heeft telkens voor een langere periode bij een club gewerkt. Dat samen maakt dat we er ontzettend veel vertrouwen in hebben dat Rob voor ons de juiste man is om door te bouwen op wat Remco in de afgelopen 3 jaar heeft neergezet. Wij zijn daarom erg blij dat we afgelopen zondag, rondom de wedstrijd tegen SV Losser, de overeenkomst met Rob hebben getekend.

Uiteraard komen we aan het einde van het seizoen nog uitgebreid terug op het afscheid van Remco, maar voor nu willen we eerst Rob Bakker even aan jullie voorstellen;

“Ik ben Rob Bakker (59 jaar), woonachtig in Enschede, al ruim 30 jaar getrouwd met Ilse en samen hebben we 2 volwassen dochters. In het dagelijks leven werk ik bij de Gemeente Enschede en help ik mensen die al jaren in de Bijstand zitten weer richting werk.

Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij Sportclub Enschede en heb daar alle hoogste jeugdelftallen doorlopen. Toen ik 17 jaar was maakte ik de stap naar de eerste selectie, dat toen speelde in de top van het amateurvoetbal. Omdat er destijds veel spelers van buitenaf kwamen, speelde ik daar te weinig en heb ik op mijn 23e de overstap gemaakt naar Sparta Enschede. Ik heb die stap gemaakt omdat ik graag een vaste waarde wilde zijn in een 1e elftal. Sparta was toen net gepromoveerd naar de eerste klasse en dat was dus ook een heel behoorlijk niveau. Bij Sparta heb ik een behoorlijk wat jaren in het 1e elftal gespeeld, totdat ik door vele knie operaties noodgedwongen moest stoppen toen ik 32 jaar was.

Omdat het voetbal me bleef trekken, heb ik mij uiteindelijk over laten halen door een aantal buurmannen om mee te doen in een veteranenteam bij De Tubanters. Daar ben ik toen gevraagd of ik het zag zitten om trainer te worden en tijdens het eerste seizoen kwam ik erachter dat ik het best leuk vond. Wel wilde ik dan mijn diploma’s TC2 en 3 halen en kijken of het trainen van een 1e elftal haalbaar zou zijn. Na 5 jaar bij De Tubanters (2e en 3e elftal) werd ik hoofdtrainer bij LSV in Lonneker. Hier heb ik 2 jaar gewerkt en daarna kwamen de volgende clubs op mijn pad: Zenderen Vooruit (2 jaar), Sportclub Overdinkel (3 jaar), BVV Borne (3 jaar) en nu ben ik met veel plezier aan het 4e jaar bezig bij SV Delden.

Vanaf augustus 2024 ga ik aan de slag als trainer van Avanti W 1. Een mooie uitdaging bij een prachtige club en een talentvolle selectie. Komende maanden ga ik benutten om een beeld te krijgen van het team en van de club. We zullen elkaar dus zeker ontmoeten langs de lijn bij Avanti W!”