Dag van het Vrouwenvoetbal 2014

Vrijdag 25 april is de 2e editie van de Dag van het Vrouwenvoetbal.

Rondom deze dag promoot Avanti Wilskracht graag dat ze een bloeiende afdeling meisjesvoetbal heeft, waar de speelsters en hun trainers/leiders/coaches op een positieve wijze aan bijdragen. De volgende activiteiten staan gepland:

* dinsdag 22 april van 19.00 uur - 20.30 uur: gasttraining voor de speelsters van MD1 en MD2, verzorgd door Maud Roetgering en Larissa Wigger, speelsters van FC Twente Vrouwen. Na afloop van de training een fotomoment en uitdelen van handtekeningen.

* woensdag 23 april van 15.30 uur tot 17.00 uur: vriendinnenactiviteit voor de speelsters van ME1, ME2 en F9M in de vorm van een circuittraining, in samenwerking met de E2 Voetbalschool. De speelsters van deze teams mogen een vriendinnetje meenemen om lekker samen te sporten. Na afloop staat ranja en popcorn klaar in de kantine.

* zaterdag 17 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur:  crossfittraining voor de speelsters van MB1D, MC1, MC2 en MD1 in de vorm van een 3 uur durende training bij Het Rutbeek, in samenwerking met Crossfit Twente. De teams gaan werken aan kracht en motoriek, de workout of the day is een conditietraining en er wordt met een voetbalgerelateerd spel afgesloten.

Tevens kan op vrijdag 25 april om 19.30 uur de BeNe League wedstrijd FC Twente Vrouwen tegen PSV/FC Eindhoven Vrouwen in de Grolsch Veste worden bezocht. De toegang is gratis. Kom je ook met je team?

De Dag van het Vrouwenvoetbal valt in de Nationale Sportweek van 19 t/m 26 april, welke in het teken staat van 'Ik neem je mee'.